Natuur en cultuur

April 2013: we gaan aan boord van de DUO-boot ‘Anne de Bretagne’ voor een woonbootvakantie van een midweek vanuit Sucé-sur-Erdre.
We zijn beginnende vaarders en zien een beetje op tegen de vaarinstructies, maar Michèle en Alain ontvangen ons hartelijk aan boord en stellen ons direct op ons gemak.
Zodra we de eerste sluis zijn gepasseerd, halen we opgelucht adem! In ons eigen tempo varen we rustig over de ongerepte en kronkelige Erdre, richting het noorden om de vlakte van Mazerolles met zijn prachtige flora en fauna te ontdekken. De streek van Bout-de-Bois met alle wateractiviteiten, het kasteel van Blain … Uiteindelijk hebben we Guenrouët bereikt en zijn daarna teruggekeerd naar het verhuurcentrum in Sucé-sur-Erdre. Na deze bootreis in de natuur overwegen we om de volgende keer vanuit Sucé-sur-Erdre naar Nantes te varen en de cultuur en geschiedenis van deze grote stad ontdekken.

Pierre-Yves C., Tours (37).

08-canal-de-nantes-a-brest-malestroit

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.