Natuur en meren … een palet van blauw en groen!

03-croisiere-fluviale-a-mirow-au-coeur-du-mecklenburgWe hebben onlangs een bootreis gemaakt (midweek van maandag t/m vrijdag) vanuit het nieuwe verhuurcentrum van Nicols in Wustrau, vlak bij Berlijn. We houden van natuur en hebben absoluut gevonden wat we zochten! 🙂

Bovendien kwamen we tijdens onze vaarvakantie allerlei interessante bezienswaardigheden tegen. Zo hebben we bijvoorbeeld Neuruppin verkend, de stad van de beroemde dichter Theodore Fontane, met de Sankt Trinitatis-kerk die bereikbaar is via de promenade langs het meer. Hotel Fontane heeft een schitterende spa met uitzicht op het meer en is een van de ruimste hotels in Noord-Duitsland.

Daarna zijn we verder gevaren richting de sluis van Alt Ruppin en hebben we langs de rivier de Rijn schitterende landgoederen bewonderd. De natuur is hier goed bewaard gebleven, de flora en fauna zijn onaangetast. Via een keten van meertjes zijn we naar Lindow gevaren. We waren verbluft door het heldere, schone water van de Güdelacksee. In Lindow hebben we de ruïnes van het oude klooster bezocht. Daarna zijn we naar het meer van Vielitz gevaren voor een wandeling in de natuur.

Voor ons natuurliefhebbers was het een fantastische ervaring! :- ) Dus een goede tip voor iedereen die van natuur houdt: Wustrau is een geweldig vertrekpunt voor een bootvakantie tussen het blauw van het water en dat van de hemel … in het groen van de omringende natuur!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.